Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Nytt system ökar förarsäkerheten

Med Lindes ASC är lagergolvet alltid jämnt
Bild på Anna Kielbach, Product Manager

Trenden inom lagerhantering går mot högre lager med smalare gångar. Truckförarna jobbar nära ställagen, och ojämnheter i golvet kan orsaka farliga svängningar i trucken. Linde har löst problemet genom Active Stability Control, ett revolutionerande system som kompenserar för ojämnheter och gör förarnas arbete säkrare och snabbare.

Vi träffar Anna Kielbach, Product Manager Very Narrow Aisle på Linde Material Handling, på Logistik & Transport i Göteborg, för ett samtal om Active Stability Control (ASC).

– Intralogistiken går mot högre lyfthöjder och mer gods på mindre yta. Lyfthöjderna ligger på 18 meter idag, och kommer att öka till över 20 meter i framtiden. Inom all lagerhantering vill man att arbetet ska gå snabbt, effektivt och vara säkert. Tyvärr är lagergolv ofta ojämna, vilket ställer till problem, speciellt i höglager där förarna jobbar väldigt nära ställagen. Det problemet undviker man med ASC, förklarar Anna.

Ojämna golv kan åtgärdas på flera sätt. Ett är att slipa golvet jämnt, vilket innebär höga kostnader. Ett annat är att sänka truckarnas hastighet, vilket betyder minskad effektivitet. Eller så använder man smalgångstruckar, som Linde K-truck, utrustade med ASC.

Stödsystemet Linde Active Stability Control (ASC)

Det innovativa stödsystemet Active Stability Control (ASC) från Linde Material Handling kompenserar för ojämnheter upp till tio millimeter i golvet.

Active Stability Control kompenserar för ojämnheter upp till tio millimeter mellan högra och vänstra hjulspåret. Systemet skannar konstant av golvets struktur med hjälp av mekaniska och elektroniska sensorer. Ojämnheter upptäcks direkt och hindrar trucken från sidosvängningar. Trucken är därmed alltid i ett säkert och stabilt tillstånd.

– Ojämnheter i golvet kan orsaka farliga svängningar som äventyrar förarsäkerheten. Eftersom förarna arbetar väldigt nära ställen i höglager krävs det inte mer än millimeterstora svängningar för att trucken eller godset riskerar att slå i ställaget och orsaka en olycka som kan få allvarliga konsekvenser, säger Anna Kielbach.

Med ASC kan förarna arbeta snabbt, effektivt och säkert utan att behöva oroa sig över hur ojämnheter i golvet påverkar hanteringen. Den banbrytande innovationen finns som option på Linde kombitruck K och Anna är övertygad om att allt fler kunder kommer att satsa på det nya systemet.

– Tack vare ASC kan användaren utnyttja den fulla potentialen med vår K-truck. Det gällerbåde i hyrlager, där kunden kanske inte kan påverka hur golvet ser ut, och i nya lager, där golven inte alltid uppfyller kraven på jämnhet.

Ett jämnt golv är alltid bäst och säkrast. Och med ASC är det alltid jämnt utan att någon behöver tänka på det.

LINDE K KOMBITRUCK

Kombitrucken K ger möjlighet till höga omlastningskapaciteter vid plockning och godsförflyttning i höglager. Den kraftfulla drivningen gör detta möjligt – trucken accelererar och lyfter på samma gång. Även vid höga lyfthöjder är körhastigheten hög. Förutom Active Stability Control finns flera assistanssystem som tillval och gör det möjligt att navigera bättre i lagret eller undvika hinder. Omlastningskapaciteten förbättras av Linde System Control: Beroende på versionen anpassar systemet lyftrörelser, körmanövrer och/eller andra rörelser till transportvikten och lyfthöjden. Stativet, chassit, batterierna och hytten kan fås i flera olika utföranden och kombineras så att de passar för applikationen.