Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Nå nästa nivå på lagret

Automatiserade lösningar från Linde
Nå nästa nivå med automatiserade truckar från Linde Material Handling

Välkommen till intralogistikens spelplan! Här tar vi dina lager- och transportprocesser till nästa nivå – smartare, snabbare och mer innovativt.

Våra automatiserade truckar är era nya spelare. De hanterar monotona, repetitiva uppgifter, avlastar dina medarbetare och ökar er produktivitet.

Med vår MATIC-serie kan du uppleva automatiseringens fulla potential. Truckarna är utformade för att enkelt integreras i er lagermiljö, förbättra era nuvarande processers effektivitet och säkerhet, samtidigt som de erbjuder en lösning som är hållbar över tid och anpassningsbar för framtiden.

Fördelar

Smidig integration

Våra automatiserade truckar kan utan problem integreras i befintliga infrastrukturer och processer, även i blandad drift med manuella och automatiserade truckar.

Hög kompabilitet

Våra automatiserade truckar är kompatibla med alla standardlösningar och är mycket användarvänliga, oavsett vilka WMS- och ERP-system som används.

Flexibelt

Med Lindes lösningar bestämmer ni, tillsammans med våra specialister, rutter och checkpunkter. Om era automatiserade processer måste anpassas till förändrade villkor hjälper vi gärna till.

Skalbarhet

Våra automatiserade lösningar kan byggas ut eller anpassas stegvis. Det går snabbt att lägga till nya sträckor eller stationer.

Säkerhet

Våra automatiserade truckar är utrustade med högupplösta kameror och skannrar för att hålla allt under uppsikt. På så sätt garanterar du maximalt skydd för människor och miljö.

Kostnadseffektivitet

Med produktivitet dygnet runt, låga fel- och olycksfrekvenser, färre skador och snabb ROI gör våra MATIC-truckar dig även till en vinnare finansiellt.

Välj uppdrag

Automatiserade lager- och transportprocesser från Linde Material Handling

Game on! Hitta er AGV-utmaning

Från utmaningarna med höga ställage till behovet av snabba golvtransporter – oavsett behov underlättar automatiseringen era lager- och transportprocesser. Varje steg i processen är ett uppdrag i sig, som du kan lösa med våra förarlösa truckar (AGV).

Uppdrag 1: Horisontell transport från A till B

Uppdraget består av att bemästra både effektivitet och precision på lagret. Varor och gods ska transporteras mellan olika platser. Uppgiften är att flytta varor, hantera pallar och tunga laster, även i blandad trucktrafik. Spelplanen inkluderar alla områden – från mottagning till lagring, produktion och utleverans. Här räknas varje sekund.

Spelare: L-MATIC AC, C-MATIC och C-MATIC HP (AMR)

Uppdrag 2: Låga lyft, Pick & Drop, transportband

I nästa uppdrag gäller det att optimera golvlogistiken på ett lager. För att klara det behöver vi bemästra tre nyckelprocesser: låga lyft, Pick & Drop och överlämning till transportband. Här behöver vi förflytta pallar effektivt på golvnivå. Vår huvudspelare för detta uppdrag är en automatiserad ledstaplare som noggrant kan identifiera lastens position.

Spelare: L-MATIC HD

Uppdrag 3: Från golvet upp till medelhöjd

Här handlar uppdraget om att hämta varor från golvet, transportera dem och sedan placera dem på rätt plats, som till exempel en avlämningsplats för högre hyllor. Det är viktigt att se till att alla delar når rätt destination i tid. För att göra det behöver vår spelare köra igenom olika delar av anläggningen, från varumottagningen och lagret ända till varuutlämningen.

Spelare: L-MATIC AC

Uppdrag 4: Medelhöga och höga ställage

Det här uppdraget handlar om att snabbt flytta varor i medelhöga och höga delar av lagret. Målet är att använda ställage och lagringsutrymmen så effektivt som möjligt. Det kan innebära att tillfälligt placera inkommande varor i ställage, förbereda material för uttransport vid varumottagningen eller hämta pallar från hyllor för att sedan flytta dem manuellt på golvet. För dessa uppgifter är en automatiserad skjutstativtruck perfekt. Den är kompakt och smidig. Dessutom kan den arbeta med olika typer av ställage och transportsystem, och är säker att använda även för att placera laster på högre höjder.

Spelare: R-MATIC

Uppdrag 5: Lagring och plockning i höga ställage

Det här uppdraget äger rum på ett höglager. Utmaningen består av att snabbt och säkert lagra, plocka och att göra i ordning gods för transport. För att lösa uppgiften har vi en automatiserad truck för höga ställage. Utrustad med moderna navigationssystem och säkerhetsanordningar möjliggör den exakt manövrering i smala gångar.

Spelare: K-MATIC

Automatiserade truckar från Linde Material Handling

Dina pålitliga spelare

Med våra automatiserade truckar bemästrar du vilken utmaning som helst. Vi har redan tagit hundratals uppdrag i drift över hela världen. Vi ser till att era automatiserade truckar och lösningar alltid är redo att användas, och att de alltid är toppservade för vilket uppdrag ni än behöver dem till.

Kom i kontakt med våra specialister

Vad våra kunder säger

Två L-MATIC från Linde Material Handling i ebm-papsts lager i Mulfingen.

Elektroteknik – fullt automatiserad fraktlogistik

 • Utmaning: Den tyska fläkt- och motortillverkaren emb-papst letade efter möjligheter att optimera sin fraktlogistik.
 • Lindes lösning: Våra specialister analyserade materialflödet för att hitta effektiviseringspotential. Lösningen blev tre automatiserade ledstaplare, Linde L-MATIC som kopplades ihop med det interna WMS-systemet hos ebm-papst.

Den självkörande skjutstativtrucken R-MATIC hos FIEGE.

3PL – Automatiserad lagring och plockning

 • Utmaning: 3PL-aktören FIEGE måste hantera extrema säsongstoppar. Under högsäsong kan de behöva hantera över 10 000 paket och 4 500 pallar. Företaget letade efter tekniska lösningar som var lätta att implementera, utan att behöva byta ut nuvarande ställagesystem.
 • Lindes lösning: För den här uppgiften rekommenderade vi den automatiserade skjutstativtrucken R-MATIC. R-MATIC använder sig av en 3D-kamera för att detektera palltyp och möjliggör exakt avlämning och plockning även på höga hyllor. Bara veckor efter att projektet påbörjats var den förarlösa trucken redan i drift.

Det förarlösa transportsystemet från Linde optimerar säkerheten hos BASF.

Kemi – Optimera säkerhet och effektivitet

 • Utmaning: BASF är ett globalt kemiföretag som i Italien främst arbetar med att framställa tillsatser för plaster. Fabriken i Bologna är en del av det globala logistik- och produktionsnätverket och man arbetar enligt höga säkerhetsstandarder. Därför måste de automatiserade lösningarna möta högt ställda säkerhetskrav.
 • Lindes lösning: Förarlösa L-MATIC som optimerar säkerheten vid packytan. Styrkan i den här lösningen ligger i truckens maximala konfigurerbarhet. L-MATIC kommunicerar direkt med förpackningsanläggningen och vet därför exakt när en färdig pall ska tas ut eller när det behöver matas på med en tom pall.

Automatisk truck från Linde vid lastning hos MASSILY.

Förpackning – automatiserad palltransport

 • Utmaning: Den franska förpackningsspecialisten Massilly tillverkar redan sina konservburkar helt automatiskt. Detta inkluderar tryckning, stansning, formning och svetsning av plåtdelar. Nu skulle också det sista processteget, transporten till varulagret, automatiseras.
 • Lindes lösning: Automatiserade ledstaplare av modellen Linde L-MATIC tar över palltransporten från packningsstationen till lagret. Körvägen kan anpassas och kräver ingen extra infrastruktur som laserreflektorer eller skenor. Linde genomför även regelbundna utbildningar i hantering av de automatiserade truckarna, i syfte att involvera personalen.

Linde L-MATIC ledstaplare i arbete hos Franz Veit GmbH.

Papper – automatisering trots konstant förändrad omgivning

 • Utmaning: Pappersspecialisten Franz Veit önskade automatisera sin interna logistik, eftersom traditionella transportmetoderna mellan produktions- och sträckmaskin var ineffektiva och tidsödande.
 • Lösning: Två automatiserade ledstaplare, Linde L-MATIC, implementerades. Tack vare geonavigationen orienterar de sig självständigt på lagret och hittar problemfritt sin väg i en ständigt föränderlig miljö. Den automatiserade lösningen överträffade förväntningarna, och medarbetarna välkomnade den nya tekniken som ett stöd i arbetet.

Två Linde L-Matic i arbete hos Madi Ventura

Livsmedel – mer plats, mer lageryta, effektivare logistik

 • Utmaning: Madi Ventura, en producent av nötter och torkad frukt, stod inför en massiv utökning av sitt produktionsområde. Företaget behövde en skalbar logistiklösning som kunde interagera med det befintliga systemet och de manuella processerna.
 • Lindes lösning: Linde installerade ett höglager med extra pallplatser och implementerade den automatiserade smalgångstrucken Linde K-MATIC och ledstaplaren Linde L-MATIC AC. Hela 98 % av uppgifterna utförs nu av Lindes autotruckar, och lagerkapaciteten kan fördubblas.

L-MATIC HD i arbete hos Oechsler

Fordonsinudstrin – automatisering i långa, trånga gångar

 • Utmaning: Oechsler AG, leverantör till fordonsindustrin, ville använda automatisering för att optimera sina logistikprocesser på sin anläggning i Ansbach. Utmaningen var extremt trånga förhållanden i lagergångar och mycket långa körvägar, inklusive en ramp.
 • Lindes lösning: Linde analyserade materialflödena och simulerade antalet pallar som skulle transporteras. Lite senare togs tre automatiserade ledstaplare, L-MATIC HD, tag i saken. De jobbar bland annat på genomgångshyllorna och detekterar självständigt lediga platser. De lagrar pallar på upp till fyra meters höjd och är i arbete dygnet runt. Deras omfattande säkerhetsteknik skyddar fotgängare. Implementeringen krävde inga ombyggnader.

L-MATIC från Linde Material Handling i arbete hos TST

3PL – automatisering av varuflödena

 • Utmaning: TST GmbH har länge förlitat sig på enbart manuella transportprocesser. Något som på senare tid blivit allt mer problematiskt och ineffektivt. Genom smart automation vill företaget göra sina processer mer säkra och produktiva.
 • Lindes lösning: Fem automatiserade Linde L-MATIC implementerades för att transportera varor från förädlingsstationer till sträckfilmsmaskiner, utan ingrepp i infrastrukturen. Projektet implementerades på bara åtta månader och medförde så mycket nytta att automatiseringen ska införas även på andra anläggningar.

Schneider Electric använder sig av två autotruckar i MATIC-serien från Linde Material Handling, ledstaplarna L-MATIC AC.

Elektroteknik – ökad produktivitet på logistikcentrum

 • Utmaning: Förändrade marknadsvillkor fick energi- och automatiseringsspecialisten Schneider Electric att vilja öka effektiviteten på sin anläggning i spanska Sant Boi de Llobregat genom att automatisera intralogistiken.
 • Lösning: Efter en omfattande analys och efterföljande förberedelser av platsen levererade Linde två automatiserade ledstaplare, L-MATIC AC. Implementeringen av de automatiserade truckarna bidrar till att öka kontrollen över materialet och förkortar sträckorna för medarbetarna.

TEAMPLAY – Vi finns med hela vägen

Automatiserade truckar från Linde i arbete hos Franz Veit

Våra automatiserade lösningar ger effektivare processer och avlastar personalen. Det ger er mer kapacitet att öka företagets produktivitet. Vi är med er på hela resan, steg för steg. Det är Teamplay för oss!

Kontakta våra specialister inom automation