Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Innovativ varningsväst

Alltid i säkerhetszonen
Lindes interaktiva varningsväst

Bakifrån, runt ett hörn eller när du står upptagen med något. Ibland kan en truck dyka upp snabbt och oväntat. Särskilt överraskande kan det vara för den som inte är van att vara i miljön. Nu har vi lanserat en smart väst som underlättar för såväl gående som truckförare, så att alla kan göra sitt jobb så effektivt och säkert som möjligt.

Interactive Warning Vest är en del och vidareutveckling av assistanssystemet Linde Safety Guard, vilket i sin tur är en viktig del i Vision Zero – vårt arbete för att eliminera truckrelaterade olyckor.

Genom den nyutvecklade varningsvästen har den portabla Safety Guard-enheten nu blivit ännu smidigare. Sitter västen på, är assistanssystemet automatiskt med. När en truck närmar sig börjar västen som annars lyser med 40 procents ljusstyrka blinka med full ljusstyrka, samtidigt som den vibrerar och avger en varningssignal.

– Det är svårt att missa när västen vill varna dig, säger Nicklas Jander, Product Management på Linde Material Handling, och fortsätter. Samtidigt får truckföraren en varning på en display och ser i vilken riktning det finns gående. Systemet kan justeras i steg om 10 centimeter med en räckvidd upp till 30 meter och kan ställas in helt efter önskemål och förutsättningar. Det ger både ökad säkerhet och förbättrade arbetsförhållanden.

Kommunikationen mellan enheterna sker via UWB, Ultra Wideband, som är extremt säker radioteknik för överföring av information korta sträckor. Den stör heller inte annan teknisk utrustning som använder exempelvis WiFi, Bluetooth och GPRS.

– Hela systemet är i det närmaste kassaskåpssäkert, bara man får på sig en väst så startar den automatiskt och stänger sedan av sig när man tar av den. Så fort den lyser vet man att den är aktiv. Systemet passar särskilt bra för verksamheter med blandad trafik, där truckar och gående rör sig samtidigt. Samt miljöer där det ofta befinner sig utomstående personer som inte är vana vid trucktrafiken. Det kan handla om chaufförer som lastar och lossar eller besökare av olika slag, avslutar Nicklas.