Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Linde connect:charger

Din intelligenta laddhantering
Intelligent laddhantering med connect:charger från Linde Material Handling

Effektiv laddhantering är idag viktigare än någonsin. På moderna lager sker den största delen av godstransporterna med hjälp av eldrivna truckar. Att alla truckar utnyttjas på ett jämnt sätt och alltid är tillgängliga är ett viktigt kriterium för ett smidigt materialflöde. Eltruckarnas tillgänglighet avgörs framför allt av laddprocesserna.

Men att ladda flera truckar samtidigt kan leda till oönskade belastningstoppar med höga elkostnader som följd. Med connect:charger erbjuder Linde en laddhantering som kopplar samman flera laddare via en central styrenhet och koordinerar laddningarna. Det ger dig insyn i truckarnas energiförbrukning och hjälper dig att spara kostnader på ett effektivt sätt.

Undvik belastningstoppar med Lindes laddhantering

I normala fall ansluts större delen av en truckflotta samtidigt till laddarna, t.ex. vid skiftets slut eller i pauserna. Om det här leder till oförutsebara belastningstoppar i energiförbrukningen kan det i värsta fall medföra höga elkostnader. På företag med stort elbehov mäter många energileverantörer strömförbrukningen löpande via en elmätare. Det kan räcka att den avtalade maximala mängden överskrids en gång på grund av en belastningstopp för att kostnaderna hos elleverantören ska stiga permanent. Ett system för laddhantering är ett tillförlitligt sätt att undvika att kostnaderna skjuter i höjden.

Ett enkelt sätt att hantera laddningarna effektivt

Linde connect:charger är en innovativ lösning som består av både hård- och mjukvara. Med den har du alltid fullständig koll på truckarnas elförbrukning och kan styra laddningen av truckflottan för att undvika belastningstoppar. Så här fungerar det:

  • Få fram laddningsdata: Truckarnas laddare förses med en maskinvaruenhet. När en truck ansluts till laddstationen registrerar enheten laddningsbeteendet hos de sammankopplade laddarna och skickar data till programvaran via det lokala nätverket.
  • Analysera energiförbrukningen: Överförd data sammanställs av programvaran och visas i en dashboard. Det gör att man kan se när ström användes under dagen och hur mycket samt när varje laddare var aktiv.
  • Förhindra belastningstoppar: Med lastbalanseringen är det enkelt att undvika energitoppar. Programvaran låter användare bestämma hur mycket ström som används och hur länge. Laddarna styrs nu så att de inte överskrider vissa laddeffekter vid specifika tider. Utifrån detta laddas de anslutna batterierna automatiskt med lämplig effekt.

Utnyttja truckflottan optimalt med connect:charger från Linde Material Handling.

Ladda ändamålsenligt för maximal tillgänglighet

Truckarnas tillgänglighet är en avgörande faktor för att truckflottan ska kunna utnyttjas på bästa sätt. När enskilda truckar är tillgängliga beror i huvudsak på hur lång tid det tar att ladda dem. Med hjälp av connect:charger kan du prioritera laddhastigheten för vissa truckar. På så sätt ser du till att alltid ha tillgång till rätt truckar för uppgiften.

Beståndsdelarna i en effektiv laddhantering

connect:charger från Linde Material Handling

Hårdvara

Maskinvarukomponenten i connect:charger installeras i laddningsrummet och samlar in data om energiförbrukning och laddningsförhållandet hos de anslutna laddarna. Den här informationen överförs till programvaran och visas på en instrumentpanel. Maskinvaran kan installeras på två sätt: antingen trådlös anslutning eller anslutning via kabel. Via den trådlösa anslutningen kan upp till tolv laddare kopplas samman med den centrala styrenheten. Med kabel kan man ansluta upp till 50 laddare.

Effektiv laddhantering med connect:charger från Linde Material Handling.

Programvaran

Förutom att visa laddningsdata kan programvaran även användas till att reglera laddarna: Via lastbalanseringen kan du få en transparent bild av truckflottans laddningsbeteende och energianvändning och kan styra dem därefter. På så sätt undviker du onödiga kostnader och kan göra laddhanteringen så effektiv som möjligt. Laddningen kan anpassas med några få klick. Det är så enkelt att du kan anpassa den när som helst utan att behöva ta hjälp av en tekniker.

Fördelar med connect:charger

Full insyn tack vare att energiförbrukningen och laddningsbeteendet registreras

Lägre elkostnader när laddning styrs och belastningstoppar undviks

Enkelt att ställa in maxvärden för tidsperioder och utnyttjad el

Maximal tillgänglighet för alla eltruckar tack vare optimal laddningshantering