Webbläsaren du använder är inte kompatibel. Välj en annan webbläsare för att få ut det bästa av vår webbplats.

Eltruckar för tung last E100 – E180

Full kraft, noll utsläpp
E160 från Linde Material Handling transporterar tung last.

Klimatsmart, tyst och effektiv

Full kraft utan utsläpp – Lindes nya eltruckar för laster på 10 – 18 ton är de kraftfullaste i sin klass. Kraftpaketen E100 – E180 hanterar tunga laster lika effektivt som dieseltruckar tack vare fyra kraftfulla elmotorer som ger för hög effekt som ger snabb acceleration.

Elektrisk kraft för alla användningsområden

Eltruckarna E100 – E180 kan utrustas med antingen bly-syra- eller litiumjonbatterier. Eltruckar utrustade med litiumjonbatterier går smidigt att pausladda, vilket gör att de kan användas nästan utan avbrott. Välj det energisystemen som passar ert behov bäst. Med våra utsläppsfria, tysta och servicevänliga stortruckar får du den mest kostnadseffektiva lösningen för just din verksamhet.

  • Klimatsmart alternativ
  • Lika kraftfull som en dieseldriven
  • Ergonomisk förarmiljö
  • Hög säkerhetsstandard

Att gå från diesel till el

Funderar du på att byta till ett mer klimatsmart elektriskt alternativ men är osäker på kostnaderna och det potentiella underhållet? Då kan vi på Linde hjälpa dig genom att erbjuda en kostnadsfri analys och rådgivning från våra specialister. Vi arbetar tillsammans med dig för att hitta den mest lämpliga lösningen för din verksamhet. Vi kan hjälpa dig att förstå ekonomiska fördelar och svara på alla dina frågor om att byta till eldrift. Dessutom ser vi till att du får den rätta lösningen utan några extra kostnader. Låt oss hjälpa dig att hitta den mest hållbara lösningen för er verksamhet.

Fördelar

Ergonomi som känns

Det är inte bara de tunga eltruckarna som ska prestera på topp, utan även deras förare. Därför lägger vi på Linde stor vikt vid maximal komfort och sunda arbetsförhållanden. Den rymliga hytten med gummilager dämpar skakningar och vibrationer. De stora glasytorna i dörrarna samt i vind- och bakrutan ger föraren utmärkt sikt åt alla håll. Den bekväma sittställningen, en exakt och smidig körning och lågt buller minimerar belastningen på föraren, vilket ökar koncentrationsförmågan.

Säker styrka

Våra truckar är alltid designade med högt säkerhetstänk. Både för truckföraren och omgivningen. När föraren lämnar sätet spärrar sätesövervakningen drivningen. Tack vare det standardmonterade taket i pansarglas behåller föraren uppsikten över godset även vid in- och utlagring. Det garanterar en lasthantering med hög precision och ett maximalt skydd mot fallande föremål. En speciell egenskap hos våra eltruckar är att batterierna är inbyggda i chassit och att motvikten planar ut bakåt. Det ger fri sikt bakåt från förarhytten till truckens bakre del.

Full kraft, helt elektriskt

Med sin koncentrerade kraft är eltruckarna helt i nivå med sin förbränningsdrivna motsvarighet vad gäller omlastningskapacitet. De elektriskt drivna truckarna är utrustade med fyra kraftfulla lyftmotorer på vardera 25 kWh. Två hopkopplade 18-kilowattsmotorer vid varje drivhjul ger den kraft som behövs för snabb och exakt manövrering. Batterierna går att byta på några minuter.

Klar att använda på nolltid

En servicevänlig design spelar en avgörande roll hos alla truckar från Linde. Eftersom hytten kan tippas går det snabbt och lätt att nå alla viktiga komponenter för underhåll eller snabba byten vid behov. Det ger betydligt kortare driftstopp på grund av underhåll. Konstruktionen hos Linde E100 – E180 gör det möjligt att byta mellan bly-syra- och litiumjonbatterier utan att behöva göra några ändringar i maskinvaran.

Smart uppkoppling

Eltruckarna för tung last från Linde går att utrusta med en trådlös dataöverföringsenhet. Det gör att de kan integreras i ett valfritt fleet management-system för optimering av truckarnas nyttjandegrad och planering. Tack vare flerfaldig kryptering är all information skyddad enligt GDPR.

Eltruck för tung last från Linde Material Handling i arbete.

Full kraft från beprövad teknik

Drivsystemet hos de elektriskt drivna tungviktarna baseras på komponenter från Lindes 8-tonsmodeller. Fyra elmotorer vardera för drivning och hydraulik samt två batterier gör truckarna maximalt tillförlitliga, även under mycket tuffa förhållanden. Den perfekta lösningen för de som vill ha ett utsläppsfritt alternativ utan att kompromissa med prestanda.