Nästan lika snabbt som Formel 1

2017-jul-19

Linde Material Handling levererar varje säsong hyrtruckar till Renaults Formel 1-team

De senaste fyra åren har Renaults Formel 1-team använt Lindetruckar för att lasta all sin utrustning och även assistera vid byggandet på racingbanan. På Renaults F1-högkvarter i Enstone, Storbritannien, lastades i mars 32 ton frakt inför starten av säsongen i Australien. Att det går snabbt och smidigt är något som är väldigt viktigt för teamet.

– Teamet har bara en dag på sig att packa för det första racet. Det finns inget utrymme för stopp eller andra problem, säger Geoff Simmonds, teamkoordinator för Renault Sport.

Speciellt med samarbetet är att Lindetruckar även används för alla europeiska tävlingar. Lindes globala verksamhet och samverkan mellan olika länder är därför en viktig del för att Renaults Formel 1-team ska kunna korttidshyra truckar vid alla tävlingar. Vid vägtesterna i Barcelona kunde till exempel Linde i Spanien snabbt hjälpa till.

– Vi ringde våra kollegor i Barcelona som snabbt levererade en passande truck till racingbanan, säger Zuzana Golisova, chef för korttidshyra på Linde Material Handling i Storbritannien.

Även Renaultteamet uppskattar stödet och flexibiliteten som finns hos Linde.

– Tack vare vårt samarbete med Linde kan vi koncentrera oss på det som är viktigast för oss, och inte behöva oroa oss för saker utanför vår kärnverksamhet, avslutar Geoff Simmonds.