Strategisk inköpare till Örebro

Vi på Linde Material Handling söker en strategisk inköpare med placering i Örebro. Är du en driven och strukturerad person med fokus på affären? Då kanske du är den vi söker!

Som strategisk inköpare hos oss ansvarar du för att nå uppställda mål för kostnad, kvalitet, leveranssäkerhet och överenskomna förbättringar. I rollen ingår att säkerställa att både kortsiktiga och långsiktiga mål och resultat uppfylls samt att inköpsarbetet ständigt utvecklas och förbättras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Avtalsansvarig för direkta och indirekta avtal. Hantering av avtalsbasen och proaktivt arbeta för att ha korrekta och aktuella avtal på plats
  • Samverka med KION koncernen i frågor som berör inköpsfunktionen
  • Ansvar för leverantörsförhandlingar, leverantörsutveckling och leverantörsutvärderingar
  • Förhandla prislistor
  • Supportera operativt inköp vid taktiska och strategiska frågor
  • Utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål
  • Eftersträva kontinuerliga förbättringar för att sänka kostnadsnivåer samt öka leveranssäkerhet och kvalitet från leverantörer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som strategisk inköpare ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt och strukturerat. Du är en har god samarbetsförmåga och ett gott affärsmannaskap. Du är drivande i dina frågor och trivs med att ta ansvar samt kommunicera och samarbeta med dina kollegor för att nå uppsatta mål.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från liknande roll. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av affärssystemet SAP är det meriterande. Du kommer att verka i en internationell miljö där mycket av kommunikationen sker på engelska, det är därför viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Vårt erbjudande

På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar – utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av ett av Sveriges, och världens, starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter– men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet – samtidigt som vi skapar värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Frågor om tjänsten besvaras av Anna Olsén Supply Chain Manager 072- 583 85 69.

Vill du vara med på vår resa och skapa framtidens intralogistik? Varmt välkommen med din ansökan senast 30 juni 2021.