Kollegor på Lindes produktionsanläggning
Möt våra medarbetare

Billy Granberg, Servicetekniker

Vill man jobba som servicetekniker tror jag de är få företag som kan matcha Linde som arbetsgivare

Billy Granberg är servicetekniker på fält och arbetar med att serva och reparera truckar. Ingen dag är den andra lik och Billy uppskattar särskilt friheten arbetet innebär.

Vad jobbar du med och hur kan en vanlig dag se ut för dig?
Jag arbetar som servicetekniker ute på fält. Mitt jobb innefattar service och reparationer av olika typer av truckar, men även att hålla en bra relation med mina kunder då vi som tekniker är kundens första länk gentemot Linde. Mitt jobb är med andra ord att få kunden att känna sig trygg i att ha valt Linde som truck- och serviceleverantör.

En dag för mig som servicetekniker ser olika ut varenda dag. Eftersom jag jobbar på fält så utgår jag alltid hemifrån när jag startar min arbetsdag. Detta medför ofta en kortare restid till kund och jag kan snabbt vara på plats. Jag är i snitt hos tre kunder per dag och utför olika typer av servicearbeten, det kan vara allt från att byta en lampa till större arbeten som kan ta flera timmar att göra. Arbetet är mycket fysiskt kombinerat med administrativt, då jag konstant håller systemet vi arbetar i uppdaterat.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det roligaste med att jobba som servicetekniker på Linde är all frihet jag får. Det är nästan som att jobba lite som en egenföretagare, fast man slipper faktureringsbiten själv.

Vad är det bästa med att jobba på Linde?
Det som är bland det bästa med mitt jobb är att jag får styra mina arbetsdagar, mitt tillvägagångssätt att jobba på och att ha en direktkontakt till kunden på det företag jag utför jobben hos. Det som också är bra med Linde som arbetsgivare är att jag erbjuds utbildningar och får en chans att vidareutveckla mig inom specifika områden. Jag känner att jag har möjlighet att säga till om något skulle vara fel, har en bra relation till mina kollegor och min chef. Vill man jobba som servicetekniker tror jag de är få företag som kan matcha Linde som arbetsgivare.

Möt fler medarbetare

Tomas, serviceledare

"Att vara serviceledare är ett väldigt varierat jobb och man får vara inblandad i hela affären – från försäljning till service, vilket gör att man får en god helhetsförståelse"

Läs mer

Carolin, servicefakturering

”Det bästa med Linde är att personalen verkligen får utrymme för egna initiativ”

Läs mer

Rahim, leveranskontroll

”Linde har höga ambitioner, vill växa och vågar satsa, vilket är precis en sådan arbetsgivare som jag vill vara hos”

Läs mer

Sherwan, teknisk montör

”Det bästa med att jobba på Linde är stämningen mellan kollegorna – allt från VD och kontorsmedarbetare till mina produktionskollegor”

Läs mer