Utbilda dig hos Linde Material Handling

2010-mar-10

Investera i utbildning – det lönar sig alltid. Hos oss på Linde har du tillgång till ett brett utbildningsprogram och utbildade lärare i varje region. Läs om våra kursprogram. Välutbildade truckförare är bättre truckförare.

På Linde utbildar erfarna och inspirerande lärare hundratals truckförare varje år. Vårt mål är att var och en som gått en truckförarutbildning hos oss ska bli säker och effektiv i sitt yrke, trivas på jobbet och känna stort ansvar. Utbildningen leder till ett brett och djupt kunnande. Man blir en skicklig truckförare, helt enkelt. Vi anordnar även företagsanpassade utbildningar, repetitionsutbildningar och utbildar instruktörer som ska genomföra utbildningar internt på det egna företaget.

Arbetsmiljölagen säger att arbetsgivaren ska ge truckförare lämplig utbildning för sin arbetsuppgift. Våra utbildningar vänder sig till ordinarie truckförare, reservpersonal, underhållspersonal och andra truckanvändare. Utbildningarna följer TLP 2 (Truckläroplan 2), som är utvecklad för truckförarutbildning.

Idag sker största delen av grundutbildningen på digital väg via E-truck. Eleverna får en kod, loggar in på en hemsida, får sina frågor via datorn och kan svara med läroböcker som stöd. Steg två är att man träffas i en större grupp, repeterar teorin tillsammans och gör övningsuppgifter. Den teoretiska delen avslutas med ett slutprov, på samma sätt som när man tar körkort för bil. Därefter väntar praktikprovet, som förutom uppkörning även innefattar daglig tillsyn och skötsel.

Vi på Linde har utbildare i varje region så det spelar ingen roll vart i Sverige du befinner dig.
Investera i utbildning – det lönar sig alltid.