Ny truckflotta levererad - redo för tufft arbete på Spendrups

2015-okt-09

Det är lite som i en tomteverkstad. Röda och glänsande står de nya Linde-truckarna uppställda på rad, reda att få börja arbeta och göra förarna på Spendrups nöjda och effektiva. Men först ska truckarna igenom det sista nålsögat – leveransservicen.

De lever ett tufft liv, Linde-truckarna på Spendrups i Grängesberg och Hällefors. Ständigt igång får de förstås smällar här och där. Slitaget är hårt. Men inget får dem att sluta göra sitt jobb. Likt outtröttliga arbetshästar rullar de timme efter timme, tills det är dags att byta ut flottan mot en ny. Som nu. Efter fem år och uppemot 8500-9000 timmar per truck är det dags för Spendrups att för andra gången investera i nya Linde-truckar.

Totalt har 107 truckar levererats, varav 62 nya och 45 begagnade (som är som nya). De gamla truckarna fasas successivt ut och returneras direkt till Lindes Beg Center i Örebro, där de rekonditioneras och säljs. Samtidigt transporteras de nya truckarna upp till den imponerande anläggningen i Grängesberg. Där läggs sista handen vid dem, och de som sköter leveransservicen på plats är Kari Houvinen och Per-Inge Ingebretsen, ”Pinnen” kallad.

– Det tar lite tid att göra truckarna klara. Bland annat monterar vi in datorer, säger ”Pinnen”.

Truckförare på Spendrups

Glad truckförare på Spendrups

Den nya flottan består av flera olika truckmodeller; dieselmotviktare, elmotviktare, plocktruckar och staplare. I den här upphandlingen har Spendrups satsat extra mycket på säkerhet.

– Truckarna är utrustade med bland annat skyddad åkplattform, Blue Spot och backljus, säger Magnus Pettersson, regionchef och ansvarig för Spendrupsaffären.

Merparten av de begagnade truckarna ska användas i produktionen i Grängesberg, medan de nya framförallt används för lagerkörning i Hällefors och Grängesberg. De röda, glänsande truckarna som står på led utanför serviceverkstaden har ett tufft liv framför sig i Bergslagen. Precis ett sådant liv de är gjorda för.