Drifttoppar i verksamheten? Korttidshyr en Linde!

2012-apr-12

När du hyr bil på macken står den där: ny, startklar, putsad, tvättad. Det är bara att du sätter dig i och kör. Likadant är det när du korttidshyr en Linde-truck. Flexibiliteten blir större när du korttidshyr. Och i tuffa ekonomiska tider kan det vara svårt att få investera, men man får hyra, säger Stefan Alsterfors, ansvarig för korttidshyra på region Mitt.

Har du toppar i verksamheten då och då? Eller vill du helt enkelt prova en ny truck? Det är några tillfällen när korttidshyra är en perfekt lösning.

– Man hyr för precis det behov man har för tillfället, från en dag och uppåt utan bindningstid. Och man kan enkelt byta truck om det behövs. Vi har fasta priser för dags- och månads¬hyra. Service och försäkring ingår alltid, förklarar Stefan Alsterfors.

Ofta kommer kunder i kontakt med ”korttidare” första gången i samband med nyförsäljning.

– Det kan hända att kunden behöver en truck direkt, och i väntan på leverans av den nya trucken, hur vi ut en annan truck på kort tid.

Totalt har Linde över 1 000 truckar för korttidshyra över hela landet.

– Bara i region Mitt har vi cirka 350 truckar. Vi hyr enbart ut truckar som varit nya från början, till exempel demotruckar som övergår till ”korttidare”.

Truckar för korttidshyra har ökat successivt under ganska lång tid. Trots stor efterfrågan är väntetiderna inte särskilt långa.

– Det finns alltid truckar klara. Vissa kundanpassar vi, till exempel med klämaggregat eller längre gafflar, säger Stefan.

Några av dem som kontinuerligt hyr på kort tid vid drift¬toppar är Elgigantens centrallager i Jönköping, LE Vegetables i Stora Mellösa och Elmiamässan. Snittlängden för en korttidshyra är sju-åtta veckor om man räknar på hela flottan. Det går att omvandla korttidshyra till rentalavtal, men då förbinder man sig för 36 månader

Varför ska man då korttidshyra en truck av just Linde?

– Vi är regionala och finns över hela landet. Det innebär bättre service och högre tillgänglighet. Och så är det ju en Lindetruck man hyr, säger Stefan Alsterfors.