Information om det nya finansbolaget

Linde Material Handling skapar ett nytt finansbolag för att bättre ta hand om sina leasing- och rentalkunder.

Bakgrund

Linde Material Handling AB (LMH) har upprättat ett helägt dotterbolag, Linde Material Handling Financial Services AB (LMH Finans) (559128-5142), med syftet att finansiera truckar till LMHs kunder. LMH Finans står under Finansinspektionens tillsyn och är ålagd att följa myndighetens direktiv samt Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Vi gör denna förändring för att bättre kunna ta hand om våra leasing- och rentalkunder som har blivit många fler under de senaste åren.

Nödvändig åtgärd från våra kunder

Med anledning av denna förändring måste LMH Finans exempelvis dokumentera uppgifter om verklig huvudman och kontrollera identiteten hos våra kunders företrädare. Vi har därför skickat ut ett brev till alla våra leasing- och rentalkunder där vi ber er att logga in på länken nedan och svara på några frågor om er verksamhet samt bolagets företrädare. Bara en behörig företrädare för bolaget, exempelvis VD eller styrelsemedlem, kan logga in för att besvara frågorna.

Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga i att lämna ut uppgifter till oss och samarbetar därför med välkända och välrenommerade UC AB (Upplysningscentralen). Länken nedan går till UC’s tjänst UC KYC som är speciellt framtagen för att tillgodose de krav som Finansinspektionen ställer på finansbolag.